Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2007

Δεν γαμάμε που δεν γαμάμε....ας πάμε καλύτερα για ψάρεμα!

...Δεν φταίει η γρίπη που με πηδάει κανονικά εδω και 3 μέρες,δεν φταίει η μαλακία του εγκεφάλου μου,δεν φταίει η μάνα μου που έκανε την σούπα νερομπλούκι,δεν φταίει η κόρη μου που λίγο -πολύ προσπαθεί ν'ανοίξει τα δικά της φτερά και να φύγει απο εμένα..Κανένας δεν φταίει και όλοι μαζί μου φταίνε,κι όλα μαζί μου κλαίνε,αλλά και ποιος θα μπορούσε άραγε να κλάψει σήμερα γιάυτό που έκανε μια απλή γρίπη να εξελιχθεί σε πνευμονία?

Πραξη 1η
Λαμβάνω ενα ανατριχιαστικό e-mail απο αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο,έτσι για να περνάει η ώρα. Δεν θέλω να θίξω κανέναν,αλλά αυτά τα συνημμένα δεν είναι ανέκδοτα για ξανθές γκόμενες.Ο πόνος δεν είναι σημείο"γεια σου,τι κάνεις?

Πραξη 2η
Διαβάζω το αγγλικό κείμενο.
Τα αγγλικά μου είναι χάλια ,αλλά μπορώ να ξεχωρίσω τα "ευχαριστώ Θεέ μου δια την τροφή και το νερό που δεν πρέπει να το σκορπάω και για την δουλειά που έχω,και μπλα-μπλα-μπλα και χιλιες μύριες αμερικανόφερτες μαλακίες του στυλ-πατρίδα θρησκεία-οικογένεια-και όλοι εσεις οι άλλοι αντε και γαμηθείτε πτωχοί και άποροι.Σας λυπουμεθα μεν σας χέζουμε δε.

Πραξη 3η
Ανάμεσα στα ευχολόγια τύπου:-Thanks god που με έχεις καλά-παρεμβάλλονται που και που αφυδατωμένα παιδικά κορμιά με κόκαλα που κλέβουν την παράσταση στην φρίκη.

Πράξη 4η
"προωθήστε το στους φίλους σας"
Κι εκει -σαν δεν ντρεπόμαστε ρε μπαγλαμάδες-μοστράρουν και μια καρικατούρα ενός παιδιού να είναι κολλημένο στον κώλο μιας αγελάδας και να περιμένει να φάει τα σκατά της για να ζήσει ή να πιεί τα ούρα της ισως για να ξεδιψάσει.
Να ουρλιάξω εδώ ή να βγάλω το ούζι?

Πραξη 5η
Αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο.
Παιρνω ανάποδες στροφες και θυμάμαι...

Πραξη 6η
...θυμάμαι που πριν λίγο καιρό έκανα μια πρόταση σε κάποια"ομάδα"για συνεισφορά βοήθειας στα πεινασμένα παιδιά.Δεν είμαι πλουσια.Μπορώ ομως να συνεισφέρω 20-30 Ε τον μήνα μαζί με κάποιους άλλους για αυτές τις ψυχές.
Μετα τις παρλαπίπες τους που εξέφρασαν για το θέμα,ξεφούσκωσε η όλη ιστορία και εξακολουθούν να το παίζουν Αγιοι φραγκίσκοι της Ασίζης προβάλλοντας πόστ απο εφημερίδες παρμένα,και τον γουγκλη να βράζει σε ειδήσεις για να αξιολογούν τους εαυτούς τους ωσάν τις κλαίουσες παρθένες.Δεν παν να γαμηθούνε κι αυτοί,γράφουν μόνο για να τους διαβάζουν(όπως κάνουν οι περισσότεροι)

Πράξη 7η
Βαρέθηκα πια να διαβάζω για το ποιός γάμησε ποιάν και για το ποιά πηδήχτηκε με ποιόν εις το όνομα της ελληνικής τηλεόρασης και δημοκρατίας.Βαρέθηκα τα μεταεκλογικά παρελκόμενα,βαρέθηκα τους έμπρηστές,βαρέθηκα τις σαθρές λέξεις τα άστοχα νοήματα

Πραξη 8η
Βαρέθηκα τα συνημμένα με δακρύβρεκτα σημεία αναφοράς στα τριτοκοσμικά παιδιά.
Βαρέθηκα τους κροκόδειλους που κρύβουν τα δάκρυα τους πίσω απο γυαλιά (χ)armani των 400 Ε,,,,,αλλά"ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"Βαρέθηκα πια ,γαμώ το κερατο μου...

πραξη 9η
Ενας μαλάκας είμαι κι εγω που ακολουθεί τον όχλο μάλλον.
Απορώ γιατί έχασα τα ιδεώδη μου και ξέφυγα απο τα ιδανικά που είχα κάποτε.Πως μπήκα αλήθεια σ'αυτό το καλούπι της οργανωμένης εγωκεντρικής παρτούζας?

Πραξη 10η
Ακούει κανένας??????
Εναν άνθρωπο ψάχνω.Οχι να διαδηλώνει αυτο που θέλει να γίνει ουτε να δηλώνει αυτο που ποτέ δεν προκειται να γίνει.
Εναν άνθρωπο χορτάτο σαν κι εμένα για ν'αρχίσω να μοιράζομαι την αληθινή πείνα και την ανθρώπινη καταφρόνια,οχι μέσα απο βαρύγδουπες λεξεις και ανάλαφρα αμερικάνικα μει-μελάκια αλλά μεσα απο ενα χέρι που θα ενωθεί μ'ενα άλλο για να δώσει μια μικρή βοήθεια σ'εκείνες τις ψυχούλες που οι περισσότεροι τις έχουν μόνο σαν σημείο αναφοράς ως προς την προβολή τους.

Ο Δεκάλογος(του γύφτου)της αγανάκτησης έλαβε τέλος.
Ποσώς μ'ενδιαφέρει αν θα σας σοκάρει η βωμολοχία μου.
Αρκεστείτε τότε στις πολιτικές σας διατριβές και τις επιδείξεις γνώσεων επί των πεπραγμένων.Σίγουρα θα έχετε την καλύτερη θέση στο TOP των Μπλογκερ.
Αλλωστε οι περισσότεροι γι'αυτό καρδιοχτυπάτε......Οπότε δεν χρειάζεται ν'ασχολείστε με τόσο πεζά θέματα.Αλοίμονο!!!γιατί να χαλάτε την ζαχαρένια σας?

Οσο γι αυτούς που κάνουν την πείνα και την εξαθλίωση των τριτοκοσμικών παιδιών πεδίο αναφοράς ως προς το"να χαμε να λέγαμε"(προώθησε το,και υμνούμε τον Κύριο που μας έχει καλα.κλπ κλπ,να πάνε να...απαυτωθούν τώρα που είναι νωρίς γιατί όταν θα τους απαυτώσει ο Κύριος δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν,αντε να μην το πω με το όνομα του το απαύτωμα.
Ας βγάλουν λοιπόν όλοι αυτοι απο το πορτοφόλι τους κάνα κερματάκι να συνεισφέρουν στην παιδική θνησιμότητα και την απόγνωση που προκαλεί ο θάνατος...και μετά ας έρθουν να μου σφυρίξουν κλέφτικα....


(Για όποιον θέλει να δει το ΑΙΣΧΟΣ της ντροπής μπορεί να μου ζητήσει να του το στείλω)
Ελπίζω να το αντέξει......

13 σχόλια:

Marialena είπε...

Ωχ, ωχ, ωχ... έφτασε η ώρα της αγανάκτησης σου για τα ελληνικά ιστολόγια! Πάνω στην ώρα, γύρω στον ενάμιση χρόνο παίρνει να φθάσει κανείς σε αυτό το σημείο.

Μόνο σεβασμό σε όσα λες μπορώ να εκφράσω Παναγιώτα μου. Σέβομαι και σε ακούω και σαν μεγαλύτερη, αλλά και με μια καρδιά που έχει ανθρωπιά μέσα της και το δείχνει!

Συγχώρα με είμαι και εγώ ένα "απολωλό πρόβατο" ανάμεσα στα άλλα χαμένα πλάσματα που βαυκαλίζονται. Δεν σωζόμαστε με τίποτα, αυτό ξέρω εγώ τελικά...

Σε φιλώ, μην κάνεις έκπτωση στα ιδανικά σου για κανένα ιστολόγιο και κανέναν κερατά επώνυμο ή ανώνυμο.

panagiota είπε...

Είδες καλή μου,εμένα μου πήρε γύρω στους 10 μήνες.
Μπορεί εγώ να είμαι χειρότερη από όλους αλλά δεν διατυμπανίζω την"ανθρωπιά"με φρούδες λέξεις και αόρατα έργα.Ξέρω να το βουλώνω εκεί που δεν με παίρνει.
Σίγουρα δεν μπορώ ακολουθήσω την αγίο έργο της μαμάς Τερέζας,ούτε να σώσω τον κόσμο αλλά θα μπορούσα να ρίξω μια πετρούλα μέσα στο ποτάμι της απανθρωπιάς.Αλλά δεν αρκεί μόνο μια για να στηθεί ενα φράγμα.Χρειάζονται πολλές...
Κανένα ιστολόγιο δεν μου φταίει.Μου φταίνε αυτοί που κάνουν την ανθρώπινη εξαθλίωση"νάχαμε να λέγαμε".Λόγια,λόγια και από έργα πάπαλα..
Και με πονάει αυτό....

ralou είπε...

Παναγιώτα, τα μεγάλα κούφια λόγια προέρχονται από υδροκέφαλους κούφιους εγκεφάλους.
Οι κούφιοι εγκέφαλοι προέρχονται από έλλειψη παιδείας.
Αν μπορούμε να κάνουμε έστω και το ελάχιστο προς τα εκεί πρέπει να προσπαθήσουμε.
Γιατί διαφορετικά τίποτα στον κόσμο δεν είναι ασφαλές από τους απαίδευτους, δήθεν τυπους, που εξαντλούν την υποτιθέμενη ευαισθησία τους για τους ανθρώπους σε βλακώδη στην σύλληψη τους chain mails και δυστυχώς όχι μόνον!

Τι είναι ρε γαμώτο 30 ευρώ τον μήνα. Τα τσιγάρα μου κοστιζουν περισσότερο.
Ειναι ευκαιρία ζωής για ένα υιοθετημένο πεινασμένο παιδί κάπου στον κόσμο...

panagiota είπε...

Ραλού μου,ευαίσθητη...
Αυτό είπα κι εγώ.Κόβω απο τα τσιγάρα μου και τα κρασιά μου και τσούπ...να τα 30 Ε το μήνα.Για τα ζώα ξέρω όλους τους νόμους και τα τερτίπια(ειμαι εκτός συναγωνισμού εκεί)αλλά επειδή τα αγγλικά μου έμειναν σε φάση γυμνασίου δεν ήξερα να βγάλω άκρη με τις διευθύνσεις για τις υιοθεσίες.
Απο τους"ειδήμονες"κανείς δεν μου έδωσε τα φώτα του,μου κοτσάρανε απλά τα link λες και είμουνα ηλίθια και δεν μπορούσα να τα βρω απο μόνη.Απλά τα link!!Πάρε νάχεις....(μάλλον με θεώρησαν όντως ηλίθια)
Η ηλίθια θα προχωρήσει φίλτατη γατούλα,και ο,τι ήθελε προκύψει.....

..αν έχεις να προτείνεις κάτι,εδώ θα βρίσκομαι πάντα..

Με έργα,όχι μόνο με λόγια!!!!

panagiota είπε...

Κι επειδή πρέπει να λέμε τα σύκα -σύκα και την φούτσα-φούτσα,μόνο ένα άτομο προσεφέρθη να με βοηθήσει στα ψαξίματα περί πεινασμένων παιδιών.

Σ'ευχαριστώ Μαριαλένα
Θα την βρούμε την άκρη!!!!!

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Πάντα ευαίσθητη, με τον ψυχικό τσαμπουκά σου, για...ούζι!
Ολα είναι έτσι... γαμώ το κέρατό μου...

panagiota είπε...

Και ξανά γαμώ το κέρατο μου φίλτατε απ'άλλού.

Αναρωτιέμαι,αν είμαι ευαίσθητη,ή είμαι ένα φρικιό που ονειρεύεται μια γιάφκα με ούζι,καλασνικοφ και χειροβομβίδες,και γυαλίζει απο οργή το μάτι του σαν κλαίει τα βράδια για την κακή μοιρασιά που έκανε ο Δημιουργός στους ανθρώπους.

Μάλλον δεν εχω αποβάλλει την βία ακόμα απο μέσα μου,γι'αυτό θέλω να ρίξω κάνα-δυο μπουρλότα σε κάτι μαλακο-αυτοκράτορες που θέλουν να το παίζουν Ανθρωποι

Marina είπε...

Τα ιδανικά χάνονται αγαπητή Παναγιώτα, όταν τα νέα παιδιά βγούν στην αρένα για να βρούν δουλειά. Εκεί τους τα χώνουν, τους ζουπάνε και τους αναγκάζουν να γίνουν όμοιοι με τους βασανιστές τους. Το τραγούδι των Pink Floyd (Wish you were here)περιγράφει τη μέθοδό τους. Και όλοι ιδεολόγοι είμασταν όταν πλήρωνε ο μπαμπάς μας τις βόλτες μας. Τώρα γίναμε σκατάδες που μόνο τη πάρτη μας κοιτάμε, α! ναί! ρίχνουμε και τον οβολό μας στα παιδιά των φαναριών, και αει στο διάλο. Τη φιλανθρωπία την κάναμε, delete then.

Ολοι γίναμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ που θα σώσουμε και τους άλλους. Το τι παπαριά κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δεν λέγεται. Γάμισέ τους και προχώρα. Είναι όλοι κίβδηλοι, αέναοι ψαράδες της δημοσιότητας.

panagiota είπε...

Καλώς ήρθες Μαρίνα.
Εχεις απόλυτο δίκιο.Ετσι έχουν τα πράγματα,δυστυχώς!Δέχομαι τους"ζουπηγμένους"δέχομαι τους σωσίες των βασανιστών,δέχομαι την μετάλλαξη των ατόμων που παλεύουν για τον "αρτον ημών των επιούσιον"εκείνο που με φρικάρει είναι οι"δήθεν".Και τις δικές μου βόλτες μέχρι τα 18 ο μπαμπάς τις πλήρωνε αλλά τόσο σκατά δεν έγινα και δούλεψα απο αρκετά εως εξαντλητικά μετά παρ'όλο που σπούδαζα.Και τι μ'αυτό?Οταν μπορούσα να κάνω κάτι για κάποιον το έκανα.Οταν δεν μπορούσα το βούλωνα και δεν έβγαινα παραέξω διαλαλώντας μαλακίες για να με χειροκροτάνε.Δεν θα μιλήσω άλλο για μένα γιατί η ελεημοσύνη εναπόκειται στο"να μην ξέρει η αριστερά χείρ τι ποιεί η δεξια".Ουτε είμαι ικανή να σώσω κάποιον.Αυτό μόνο με συλλογική προσφορά μπορεί να γίνει πια.
Σου στέλνω την καληνύχτα μου..
Υ.Γ.Το whis you were here είναι απο τα αγαπημένα μου καθώς και το LP Wall.

o βασιλιάς του δάσους είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
o βασιλιάς του δάσους είπε...

endiaferon.......ta endiaferonta sou.

sinexise afto pou kaneis kai min se niazei..proxora kai agonisou gia ton omorfo skopo sou.

iparxoun anthropoi pou sta alithia kanoun poli kalo ergw gia afta ta paidia...kai ta zwa.

oso gia tous theous kai tous ouranous i oti kai na einai afti i dinami theos....tha prepei na ntrepete gia tous antiprosopous tou katw stin gh oso iparxoun afta ta paidia.....kaianthropoi omos pou ekmetalevonte ta paidia.
kali sinexia.

o βασιλιάς του δάσους είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
panagiota είπε...

Δημιουργήματα του ίδιου Πατέρα είμαστε όλοι μας αγαπητέ βασιλιά.Το κακό έγινε όταν μας έδωσε την ελεύθερη βούληση.Μέσα από την αγαθότητα του πίστευε πως και εμείς έτσι θα πορευθούμε!
Πόσο μεγάλο λάθος έκανε ο πάνσοφος......