Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2008

Κυβερνούντων συνέχεια...

Για πρώτη φορά διάβασα στο κονάκι της roadartist για τις απόψεις-παράπονα-επιθυμίες-προβληματισμούς του μέσου Έλληνα απέναντι σε αυτούς που μας κυβερνούν (με την δική μας ψήφο βεβαίως!)
Η Astria μου έστειλε το ταχυδρομικό της περιστέρι το οποίο είχε ένα μήνυμα δεμένο στο πόδι του.
Εγραφε:
1)Πάρε μια πένα

2)Βούτα την στο μυαλό σου...

3)...γράψε 3 προτάσεις που θα έλεγες μπροστά σε αυτούς που μας κυβερνούν!

Καλή μου Αστρια ,το μελάνι ξεθύμανε στο μπουκάλι, η πένα έσπασε και το μυαλό μου κουρκούτιασε ψάχνοντας τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου.
Kαι στους πολιτικούς θα έλεγα: Αει και ........... άχρηστοι και χαραμοφάηδες!

Από τότε που έκανα τις πρώτες πολιτικές μου αντεπαναστάσεις και βαρυστομάχιασα με τα ανεκπλήρωτα όνειρα και τα παχιά λόγια που έφαγα, ορκίστηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπάρω θέση στα πολιτικά δρώμενα.Και έτσι θα κινηθώ και τώρα.
Θα πιαστώ από τα γραφόμενα σου Αστρια και θα ομολογήσω!

...πως ο Πλάτωνας στήριξε την ιδανική πολιτεία στην συνείδηση των πολιτών και όχι στους αιρετούς. Αυτοί θα έπαιζαν ένα ρόλο "διαμεσολαβητών "και δεν θα είχαν την απόλυτη εξουσία.
Εμείς όμως, με την ψήφο που απορρέει είτε από προσωπικά συμφέροντα είτε από το ρουσφέτι στο οποίο είμαστε εθισμένοι τους δίνουμε την απόλυτη εξουσία "ελαφριά τη καρδία".
Θελέστα μας και παθέστα μας, που λένε και οι γεροντότεροι.

...και γιατί να νιαστούνε? Εμείς φταίμε που δεν νοιάζονται.Εμεις πληρώνουμε τις τεθωρακισμένες Μερσεντές και τους πρώην ΟΫΚΑΔΕΣ μπράβους. Κάνουμε τεμενάδες πίσω από ένα γκισέ κάποιου δημοσίου οργανισμού και ποτέ δεν ορθώνουμε ανάστημα στον κάθε υπαλληλίσκο που διορίστηκε μέσω του πολιτικού του συνδέσμου και μας έχει στο φτύσιμο.Γιατί να νοιαστούν για τους αρρώστους,τους φτωχούς ,τις άπορες μητέρες κλπ κλπ? Νοιαστήκαμε μήπως εμείς? Πλάθουμε τους πολιτικούς μας κατ' εικόνα και ομοίωση. Αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για το λούμπεν προλεταριάτο δεν ψηφίζουν κανέναν. Λευκό ρίχνουν,ή σε καμιά οικολογική παράταξη βάζουν σταυρό (όχι πως θα βγει) απλά έτσι, από αντίδραση και αντιπερισπασμό.
Και άντε να πιάσουμε και το περιβάλλον!
Τι κάνουμε εμείς?Πόσοι από εμάς έχουν στα μπαλκόνια τους ξεχωριστές σακούλες σκουπιδιών? Πόσοι από εμάς κάνουμε ανακύκλωση οργανικών σκουπιδιών (κομποστ)? Πόσοι από εμάς περιθάλψαμε τα αδέσποτα της γειτονιάς μας, να τα ταΐσουμε, να τα στειρώσουμε, να δημιουργήσουμε στέγες γι'αυτά στις πυλωτές μας?Πόσοι από εμάς γίναμε εθελοντές στα γεύματα τις εκκλησίας (αν και δεν το γουστάρω το παπαδαριό. Κράτος εν κράτει είναι και αυτοί). Εθελοντές σε οργανώσεις που πασχίζουν να σώσουν την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας.(Οχι με χρήματα ,με εθελοντική εργασία εννοώ)!

...οχι μόνο δεν υπάρχει αξιοκρατία αλλά υπάρχει αθέμιτος συναγωνισμός,υπάρχει δολιοφθορά, ρουσφετολογία, σπιουνιά, καχυποψία και το σλόγκαν "ο θάνατος σου η ζωή μου".
Κι αν είχα να πω κάτι σ΄έναν πολιτικό θα του έλεγα:Μπράβο ρε μάγκα μου,καλά τα κατάφερες, αφού βρήκες πολλούς μαλάκες σαν κι εμένα και σε βάλαμε στο θρόνο, εύγε μας!
Γενικώς οι περισσότεροι το συμφέρουν τους βλέπουν και όχι το καλό του τόπου και το όφελος των πολλών ,οπότε ας αρχίσουμε καλύτερα να μιλάμε μεταξύ μας(όσοι έχουμε ψυχή βέβαια και μπορούμε να ξεφύγουμε από το ρουσφέτι και την εξαγορά συνείδησης για μια καλή θέση στο δημόσιο και τα άλλα είναι μόνο λόγια...λόγια!Κοινώς να'χαμε να λέγαμε!

Αγαπητή Αστρια, αγαπητοί φίλοι..,
Την ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να την κάνουμε και όχι τα καραγκιοζάκια με τα τις Armani γραβάτες ...

24 σχόλια:

Φωτεινή S είπε...

Παναγιώτα,
πού χάθηκες;

panagiota είπε...

Χάθηκα Φωτεινούλα μου,χάθηκα.Μην φανταστείς πως έκανα διακοπές.
Εργασία και δουλεία ήταν η αιτία,αλλά επανήλθα σήμερα!!!
Σε φιλώ και τα λέμε καλή μου

Άστρια είπε...

Η πέννα σου Έγραψε πάλι Παναγιώτα!!

Πολλές Αλήθειες μέσα από μία αυτοκριτική που πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Βέβαια, δεν έχουμε ο καθένας μας την δύναμη, καμία ίσως δύναμη, για να αλλάξουμε τα σχέδια των ισχυρών, όμως τί κάνουμε και εμείς για όσα μπορούμε; γι' αυτά τα καθημερινά, τα κοντινά, τα γύρω μας; έστω και για τα λίγο πιο πέρα;

Κουνάω το κεφάλι, ναι, έχεις δίκηο.
Πολύ ωραία ανάρτηση.
Να είσαι καλά και φιλιά στον Βορρά :)) :))

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Επιτέλους!!! Αποφάσισες να γράψεις.

Δεν έχω πολλά να πω...

Μόνο...Θαυμάζω το πως καταφέρνεις, ακόμα και ένα παιχνίδι,; να το κάνεις να μοιάζει τέλεια γραμμένο κείμενο.

Ενα φιλί, και πολύ αγάπη.

panagiota είπε...

Δεν γράφει η πένα Αστρούλα, γράφουν τα"αχ,τα πως και τα γιατί"μιας ψυχής που ήλπιζε μεγαλώνοντας να δει τον κόσμο να αλλάζει προς το καλύτερο.
Φρούδες ελπίδες...αλλά επιμένω η άμυαλη!
Την δύναμη σίγουρα δεν την έχουμε για να ασκήσουμε βέτο στους πειρατές της χώρας,αλλά μπορούμε να οργανωθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους.Θα μου πεις βέβαια πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...
Μόνο που οι κούκοι-μοναχικά πουλιά της νύχτας-αλλάζουν άρδην συμπεριφορά όταν έχουν παρέα άλλον ένα κούκο!!!
Σε φιλώ με αγάπη
Ο κούκος του Βορρά

panagiota είπε...

Εγραψα καλή μου φιλενάδα,καιρός ήταν να πω κι εγώ κάτι.
Οτι νοιώθουμε να μας πονάει Δ.μου γίνεται μια κραυγή που εκτονώνεται με τις λέξεις.Τα συναισθήματα μας δίνουν ομορφιά στα κείμενα και όχι ο λογοπλάστης νους.

Σε φιλώ ,σε φιλώ πολύ....και μου φαίνεται πως καιρό έχουμε να τα πούμε.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ναι έχουμε, αλλά...Υποχρεώσεις φιλενάδα, ξέρεις εσύ...

Αύριο...

φιλιά πολλά μέχρι τότε

faraona είπε...

Παναγιωτα μου
απ την ημερα που σε γνωρισα κουκλα μου ολο και περισσοτερο με πειθεις πως αν ειμασταν τωρα μεταξυ 20-30 χρονων θα ειμασταν σιγουρα μαζι σε καποια βομβιστικη οργανωση εναντια στα κατεστημενα σκατα που μας περιβαλουν.
Εισαι απιθανη κοριτσι μου.Σε φιλω και σ αγαπω να το ξερεις.

Ανώνυμος είπε...

Φίλη Παναγιώτα χαίρομαι που είσαι κοντά μας! Αποφεύγω να γράφω, γιατί πολλοί δεν έχουν μάθει να μιλάνε πολιτικά, αλλά φανατισμένα κομματικά. Οπότε σε έναν χώρο που υπάρχει ο φανατισμός, τι να πεις...Τα αναλύω από την πλευρά της πολιτικής οικονομίας. Εξάλλου τα οικονομικά, είναι κάτι που το έχω σπουδάσει (όχι πολύ αναλυτικά, αλλά ως ένα βαθμό) στα πλαίσια των σπουδών μου. Και μέσα από εκεί, με έχει βοηθήσει πολύ, να καταλαβαίνω αρκετά στην πολιτική. Στεναχωριέμαι που βλέπω ανθρώπους, που όταν γράφει κάποιος, προσπαθούν να δούνε σε ποιο κόμμα μπορεί να ανήκει και μετά αν είναι της αρεσκείας τους, να του γράψουν ή όχι. Προσωπικά, γράφω χωρίς να με νοιάζει από ποιο κόμμα είναι ο άλλος. Αρκεί να γράφει για θέματα κοντά στα προβλήματα, από κοινωνικής πλευράς. Στα λόγια υπάρχει κοινωνική ευαισθησία. Υπάρχει προστασία του απλού πολίτη; Υπάρχει οικολογική συνείδηση; Πόσα χρόνια, κάθε καλοκαίρι τα δάση μας καίγονται; Από το 85 που ήμουν 11 χρονών, κάθε καλοκαίρι κλαίμε καμένες δασικές εκτάσεις. Συνέχεια ακούω για λιτότητα. Κουράστηκα φίλη μου. Θέλω να είμαι κοντά στο συνάνθρωπό μου, μακριά από κομματικές εμμονές. Καλή βδομάδα να έχουμε φίλη μου Παναγιώτα.
Με αγάπη πάντα
Max

Άστρια είπε...

Ερχόμενη να δαβάσω την απάντησή σου, ξαναδιάβασα την ανάρτησή σου και έιδα το ταχυδρομικό περιστέρι που έγραψες και μου άρεσε πάρα πολύ.
Γέλασα με το σχόλιο της Φαραώνα, πολύ καλό! Άν μικροί ξέραμε κάποια πράγματα...
Τα παιδιά μας που τα ζουν πιο ζωντανά σήμερα με όλες αυτές τις παραστάσεις που έχουν γύρω τους τί να κάνουν;
Φιλιά στον Βορρά και να μην ξανακούσω για κούκούς ε! :)) :)) :))

panagiota είπε...

Ξέρω ξέρω, που να μην ήξερα η άμοιρη από υποχρεώσεις...
Σε περιμένω ομορφούλα να τα πούμε ξανά...

panagiota είπε...

Φαραονα μου ήταν άδικο τελικά που δεν γνωριστήκαμε εμείς στα νιάτα μας.
Μάλλον μια γιάφκα μας έμελλε!
Ποιος θα ήθελες να ήσουν?
Κουφοντίνας ή Λάντερ?
Εγώ? Ερυθρές ταξιαρχίες...
Φιλιά πολλά γητεύτρια μου!

panagiota είπε...

Αγαπημένε μου φίλε Μαξ,σου ομολόγησα κατ'ιδίαν πως δεν μου αρέσει να σχολιάζω για τα πολιτικά.
Σου στέλνω την αγάπη μου και θα σίγουρα θα μιλήσουμε ξανά για όσα μας κούρασαν και μας εξάντλησαν.

Σε φιλώ με αγάπη.

panagiota είπε...

Αστεράκι φιλιά πολλά!!!!
Αλλά...και τα περιστέρια και οι κούκοι θέλουν παρέα για να κάνουν τον πλεονασμό τους...

Marialena είπε...

Παναγιώτα μου το κακό ξεκινάει από τη συλλογική μας συνείδηση. Όταν έχουμε ως λαός τη νοοτροπία "και τι με νοιάζει εμένα", "δεν είναι δικό μου πρόβλημα", "ωχ μωρέ..." κλπ γνωστά αποφθεύγματα του Ελληναρά, τότε πως θα νιώσουμε την ανάγκη να παρέμβουμε στα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας? Μπαρμπούτσαλα...

Τουλάχιστον ας μην αφήνουμε τον όχλο να επηρεάζει τη συνείδηση του καθενός μας, εφόσον πιστεύει και πράττει διαφορετικά, αλλά όχι εις βάρος των συνανθρώπων του.

Μια γερή σφαλιάρα ή ένας φωτισμένος πνευματικός άνθρωπος που να μην είναι βολεμένος μας χρειάζεται!

Ανώνυμος είπε...

''Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν: την αυθάδεια σαν δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, και την αναρχία ως Ευδαιμονία.''
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τό νά αυτοτιτλοφορείσαι "Ελλην" καί τό νά έχης συνείδηση τί αυτή η έννοια σημαίνει, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. "Ελλην" δέν είναι νά έχης ταυτότητα καί υπηκοότητα αυτού τού Κράτους πού θέλει, χωρίς νά τ' αξίζη, νά λέγεται "Ελλάς". "Ελλην" σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Ανθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. "Ελλην" σημαίνει Αρμονία καί Ηθος καί Ερως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Χρωστάμε σε όσους πέρασαν ,θα ρθούνε, θα περάσουν,κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί.
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

panagiota είπε...

Μαριαλένα μου,πολλές σφαλιάρες θέλουμε!!!
Οσο για τους πεφωτισμένους ανθρώπους που χρειαζόμαστε,τι να πω? Πρέπει να έχουν πολύ γερά νεύρα για να μας αντέξουν και να μας δώσουν τα φώτα της συμμόρφωσης.

Σε φιλώ πουλί μου και ξέρω πως έχουμε τις ίδιες ανησυχίες...

panagiota είπε...

Martinel, σοφά ομίλησαν όλοι και καλώς έπραξες και μας τα θύμησες.
Δυστυχώς,δυστυχώς στην Ελλάδα φθίνουν πια οι "αξίες".Καταρρέουμε σαν πολίτες μέσα από μια πολιτική γεμάτη σκάνδαλα και ρεμούλες.
Ισως και ο Π.Γιαννόπουλος κάτι τέτοια να είδε και αποφάσισε να κάνει την "τελευταία του βόλτα" με το άλογό του στην θάλασσα...

Φιλιά πολλά και θα τα πούμε από κοντά σε λίγες μέρες τα χάλια αυτού του τόπου που άφησες (ευτυχώς)...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω φίλοι και φίλες μου, πως αν βρεθεί ένας άνθρωπος με πραγματικές ευαισθησίες για τον λαό, για τα κοινωνικά προβλήματα, για την κοινωνική αδικία, θα τον συνθλίψουν τάχυστα. Λυπάμαι για αυτήν την υπέρμετρη ευαισθησία όσο αφορά τα κομματικά και την προκλητική αδιαφορία όσον αφορά την κοινωνία με τα καυτά προβήματά της. Το συνάνθρωπό μας για να τον σκεφτούμε, πρέπει να γράψουμε για ότι αφορά αυτόν. Νομίζω πως όπως λες φίλη μου Παναγιώτα, οι αξίες φθίνουν και τη θέση τους τη δίνουν στην απαξίωση.
Με αγάπη
Μax

Ανώνυμος είπε...

“Δει δε τον αγαθόν άνδρα , παυόμενον της Αρχής , μη πλουσιότερον , αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι” (Βίας ο Πριηνεύς).
------------------------
Τα είπανε οι ... πατεράδες μας , αλλά ποιός τους άκουγε ;...

panagiota είπε...

Αγαπημένε μου Μαξ,βαρέθηκα πια να ψάχνω τι υπόσχεται ο κάθε πολιτευόμενος.
Προτιμώ να κάνω εθελοντική εργασία στις αρκούδες του Αρκτούρου ή στις φώκιες Μονάχους,να ηρεμεί το μυαλό μου παρά να ασχολούμαι με τους μ......ς και τις μ......ς που μας ταΐζουν!
Σε φιλώ με αγάπη...

panagiota είπε...

Σίλια,καλώς ήρθες στο τσαρδί μου!

Οι πατεράδες μας ορθώς τα είπανε,αλλά κάποτε πρέπει να τα ακούσουμε κι εμείς.
Και όχι μόνο να τα ακούσουμε,αλλά να τα κάνουμε τρόπο ζωής...

(προσωπικά προτιμώ τους ένδοξους(σε πνεύμα και ψυχή)από τους φραγγάτους πλουσιο-δήθεν...

Την καλησπέρα μου με αγάπη!