Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2007

Tαρώ...L' Etoil...

Αν και ακόμα γίνεται παρέλαση φιλοξενούμενων στο σπίτι,ξέκλεψα λίγο χρόνο γιά να γράψω για το 17ο φύλλο της Μ.Αρκάνα.Κι επειδή σε λίγες μέρες θα κατηφορίσω στην νότια Ελλάδα,όπου -λένε-πως τα άστρα φαίνονται κοντινότερα,εμείς θα δούμε από κοντά ενα άλλο Αστέρι.Το άστρο της ελπίδας.
Είναι ο οδηγός των μάγων.Είναι το κέντρο του αόρατου πνευματικού κόσμου,όπου για να φτάσει ο μύστης πρέπει να βαδίσει πάνω στα 7 μικρότερα άστρα που το περιτριγυρίζουν(συμβολίζουν τα 7 ουράνια στερεώματα)μέχρι να φτάσει στην πηγή με το νερό τής ζωής.Στην εικόνα της κάρτας μία γυναικεία φιγούρα γεμίζει ένα λαγήνι μ'ένα άλλο,νερό απο μία λίμνη.Συμβολίζει την ζωη που δημιουργείται απο τα έμβια όντα ξανά και ξανά,την αέναη αναγέννηση όλων των πραγμάτων.Για τους αποκρυφιστές δείχνει τον κύκλο ζωής που πρέπει να κάνει το πνεύμα μέσα από διάφορα υλικά σώματα,μέσα στα 7 γήινα στερεώματα ώστε να μπορέσει να ενωθεί με το Αστέρι(την συμπαντική ενέργεια)περνώντας τα 7 ουράνια στερεώματα.
Πάνω σ'αυτά τα 7 μικρά άστρα(4 χρυσά και 3 ασημένια,πολλές τράπουλες τα έχουν κόκκινα)βασίζεται η τελετή ενεργοποίησης ή αποφόρτισης της τράπουλας ή ακόμα και τηςκαταστροφής της.Ο μύστης θα κάνει όλες αυτές τις διαδικασίες πάντα με βάση το αστέρι και τις κάρτες που η διορατικότητα του θα επιλέξει.
Η βασική σημασία αυτού του χαρτιού είναι η ελπίδα,η ανακούφιση,η εύνοια της τύχης,οι λαμπρές μελλοντικές προοπτικές,η ανθρώπινη αγάπη,η αγνή ψυχή,η φιλανθρωπία,το άτομο που προσπαθεί να βρεί την ισορροπία μεταξύ του πνευματικού και υλικού κόσμου.
Στην θέση του δείκτη στο κέλτικο σταυρό σας φανερώνει τις πάσης φύσεως ελπιδοφόρες προοπτικές σας.Οι ευχές σας παίρνουν σάρκα και οστά.Νέος έρωτας ζεσταίνει τις πικραμένες και απαρηγόρητες ψυχές.Υποσχέσεις γίνονται πράξεις μεταξύ συντρόφων.Επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα βρίσκουν λύσεις.Προβλήματα υγείας βρίσκουν ίαση.Προαναγγέλλει τεκνοποίηση σε άτομα με πρόβλημα.Δικαστήρια κερδίζονται και το δίκιο έρχεται πάντα στην επιφάνεια.Η ζωή είναι έτοιμη να σας προσφέρει τα δώρα της,αλλά προσέξτε.Το Αστέρι δεν συγχωρεί τους αγνώμονες,αυτούς που δεν συμπάσχουν τον συνάνθρωπο τους και τους υστερόβουλους.Απεναντίας προλέγει πάντα καλούς οιωνούς όταν θα εμφανιστεί στο ρίξιμο για αρρώστους,ερωτευμένους που προδόθηκαν και γενικά ταπεινούς ανθρώπους.
Στην 5η θέση που δείχνει το παρελθόν σας δίνει πάλι την ελπίδα να προχωρήσετε.Αν κάποιο άσχημο συμβάν σας αναστάτωσε κάποιος άνθρωπος θα εμφανιστεί και θα συμπορευτεί μαζί σας με αγάπη λύνοντας το υπάρχον πρόβλημα.Ολα θα γίνουν καλύτερα.
Στην 9η θέση (συναισθηματα)πάλι σας ωθεί να προχωρήσετε και δεν θα χάσετε.Το μέλλον σας ανήκει.
Τέλος στην 10η θέση το ερώτημα που θέσατε θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.Ολα θα είναι προς όφελος σας.
Ανάποδα το Αστέρι προλέγει ελπίδες που διαψεύστηκαν,Κακή τύχη και γενικά πράγματα που δεν διαρκούν πολύ.Απαισιοδοξία και διακατέχει και παρατηθήκατε από την ζωή.Τότε πρέπει να συμβουλευτείτε τα γύρω χαρτιά για να σας δείξουν ποιές κακές επιρροές δέχεται το αστέρι.Αν δεν βγάλετε και πάλι συμπέρασμα,βάλτε δείκτη το αστέρι και ξαναρίξτε τον σταυρό.
Με τον Mat:Ορθιο,(Ορ)λέει να είστε έτοιμοι γιατί εσείς θα πρέπει να πάρετε την σωστή απόφαση για το θέμα που ρωτάτε.
Ανάποδα,(Αν):Προσοχή!Μην παρασύρεστε από άλλους και κάνετε λάθος βήματα.Μην αφήνετε την απαισιοδοξία και την απογοήτευση να σας κυριεύουν.Σας οδηγουν σε λάθος δρόμο.
Με την junon:Ορ:Να μελετήσετε με διορατικότητα και διαίσθηση τα αληθινά σας κίνητρα επί του θέματος για το οποίο ρωτάτε.Η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σας θα σας κάνει να πετύχετε τον στόχο σας.
Αν:Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός.Μην αφήσετε το πείσμα και τον εγωισμό σας να σας κάνει να κυνηγάτε κάτι που δεν αξίζει στην ουσία.Σας παρασύρει στην αυτοκαταστροφή σας.
Με τον ermite:Ορ:Τα δύο αυτά φύλλα μαζί δείχνουν πως έχετε την γνώση για να κερδίσετε αυτό που θέλετε και την σοφία για να το εγκαταλείψετε αν δεν καταλήγει στον επιθυμητό σκοπό.
Αν:Προσοχη!κάνετε απανωτά λάθη.Για την κακοτυχιά και την άδικη μοίρα σας μόνο εσεις φταίτε και κανένας άλλος.
Με την imperatrice:Ορ:Είστε η ακαταμάχητη και σοφή θηλυκή ύπαρξη.Ηδη έχετε πάρει τον δρόμο της αληθινής ανθρώπινης αναζήτησης της αδελφής ψυχής.
Για έναν ανδρα το αστέρι σ'αυτόν τον συνδυασμό θα προοιωνίζει το τέλος της μοναξιάς του και την ανακάλυψη της τέλειας συντρόφου του.
Αν:Ξυπνήστεεεεεεεεεε.Συγκεντρωθείτεεεεεεεεεε.Χάσατε τον δρόμο μέσα από τις αναζητήσεις των γήινων απολαύσεων και υλικών.Αν συνεχίσετε έτσι το αστέρι σας θα χλωμιάζει μέχρι που θα σβήσει τελείως μαζί με εσάς.
Με τον emrereur:Ορ:Αχχχχ!κοπέλες μου,τέτοιον άνδρα σας φέρνει το αστέρι αν ακολουθήσετε τον μαγικό δρόμο που ορίζει.Ειναι λαμπερός,τίμιος με ηγετικές ικανότητες και προ πάντων....ερωτευμένος μαζί σας μέχρι τα μπούνια.
Ανάποδα ο αυτοκράτορας και το αστέρι:Φίλοι μου,ανδρες γυναίκες ξεχάστε τον τωρινό σας σύντροφο όσο είναι νωρίς.Θα είναι πάντα μεμψίμοιρος,αδρανής,Θα τρώγεται με τα ρούχα του και αυτοοικτίρεται μια ζωή και θα διαψευδει τις ελπίδες του και τις δικές σας.Μεταξύ μας:Εχει κι'αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκαλια....
Οι Ενορατικοί χαρτομάντεις λένε πως το Αστέρι ανήκει στον αστερισμό του Υδροχόου.Είναι πολλοί οι συμβολισμοί που θα ήθελα να γράψω αλλά έτσι δεν θα τελείωνα ούτε τα μεσάνυχτα.Θα αναφερθώ σε πολύ λίγα.
Ο Υδροχόος ανήκει στα σταθερά στοιχεία στην ομάδα του αέρα.
Ο αέρας θα σβήσει η θα δυναμώσει την φωτιά.
Το αστέρι θα δανειστεί το πύρινο φως του Ηλιου για να αστροστολίσει τις νύχτες ή θα κρυφτεί πίσω απο τα σύννεφα που μετακίνησε ο αέρας.
Ο αέρας θα αναταράξει την γη σηκώνοντας σκόνη.Το Αστέρι θα διαλυθεί σε αστρόσκονη μέσα απο τους συμπαντικούς νόμους της γέννεσης και του θανάτου του ώσπου κάποια στιγμή μόρια αστρόσκονης θα βρούνε τον δρόμο για να γυρίσουν στην Μανα-Γαία.(ύλη)
Ο αέρας ψιθυρίζει στο νερό και το μεταμορφώνει σε άσπρα νέρινα προβατάκια ή ουρλιάζει και το τσακίζει σε κύματα πάνω στα βράχια.
Το Αστέρι έβαλε σε ροή την ουράνια πηγή της ζωής και δημιούργησε την λίμνη από όπου γεμίζει το γήινο λαγήνι από το θεικό που έφερε μαζί του εδώ.Ετσι μοιράζει την ελπίδα και την αγάπη στους πάσχοντες και τους δυστυχισμένους.
Ο αέρας μόνο με τον αέρα μπορεί να συμβιώσει.Είτε παίζοντας είτε μονομαχώντας.
Το αστέρι τιθάσευσε τον απρόβλεπτο αέρα πάνω από την λίμνη.Γονατισμένη στην Γη,κυκλωμένη απο τα Πύρινα αστεράκια μεταφέρει το Νερό της λύτρωσης που δινει την ελπίδα και την ίαση σε όποιον θελήσει να το πιεί.
Δεν ανήκω στους ενορατικούς,δυστυχώς.Απλά ανήκω στους τυχερούς.Το Αστέρι μου έφερε σ'ολα αυτά τα χρόνια να γνωρίσω 6 απο τους"γνωρίζοντες"τελείως τυχαία.(μελλοντικά θα σας γράψω για αυτά τα άτομα,είναι συναρπαστικές οι ζωές τους)Απο ακούσματα και γραφόμενα δικά τους είναι όλα αυτά τα κείμενα.Αλλά για να κλείσει ο κύκλος-μου είπαν όλοι- πρέπει να συναντήσω και τον έβδομο.Περιμένω ακόμα......
Τέλος να ξέρετε πως το Αστέρι θα σας δώσει πάντα καλοτυχία αρκεί να δίνετε κι εσεις αγάπη στον περίγυρο σας.Διαφορετικά,θα εξαπολύσει τον άνεμο που τιθάσευσε και θα τα διαλύσει όλα.
Με τις βασιλικές οικογένειες απαλύνει τον ανθρώπινο χαρακτήρα κάθε φιγούρας,εντείνει ή αποδυναμώνει τα συναισθήματα,βοηθά στον σωστό τρόπο σκέψης,εμφανίζει τα καλά ή κακά χαρακτηριστικά του ατόμου.Με την βασίλισσα των Σπαθιών έχει μια κακή ερμηνεία.Ενδυναμώνει την αλαζονεία,τον εγωισμό και την κακία που βγάζει αυτή η βασίλισσα σε συνδυασμό με τα περισσότερα χαρτιά.
Μείνετε μακρυά απο εναν τέτοιο συνδυασμό.
Συνεργάζεται με όλα τα ραβδιά προς όφελος του ικέτη.Χαλαρώνει και σε πολλούς συνδυασμούς εξαφανίζει την εκδικητικότητα των Σπαθιών(ακόμα και τον θάνατο που προμηνύουν τα σπαθιά)
Με τις κούπες ανοίγει τον ερωτικό δρόμο,σμίγει και χωρίζει ερωτευμένους,οικογένειες,αδέλφια,φίλους κτλπ.
Με τα πεντάκτινα σε όποια θέση και να πέσει(όρθια)πάντα θα είναι ευνοιική για τον ικέτη.
Ποτέ να μήν ξεχνάτε πως το αστέρι σε όποια θέση και αν πέσει θα είναι η ελπίδα σας και η αγάπη που έχετε να δώσετε και να πάρετε.
Αν πέφτει ανάποδα,πρέπει να βάλετε την σωστή σας κρίση να δουλέψει για να αντιστρέψει το αποτέλεσμα!

Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση για κάποιους/ες που ρίχνοντας μια τράπουλα ταρώ χωρίς την σωστή διεργασία και υποδομή γνώσης,βρέθηκαν μπροστά σε άσχημους οιωνούς που υλοποιήθηκαν.Ειδικά οι περισσότεροι τρομάζουν όταν δουν το χαρτί του Θανάτου.Η κάρτα αυτή δεν προοιωνίζει τον σαρκικό θάνατο αν δεν βρεθεί ανάμεσα στα κατάλληλα χαρτιά.Ειδικά το 9 και 10 των Ξιφών και κάποια άλλα.Αυτά το χαρτί έχει κάποιες πιο ενδιαφέρουσες σημασίες.Για τους ενορατικούς συμβολίζει την"μετάβαση".Και ας μην ξεχνάμε πως ο θάνατος του σαρκίου είναι ενα είδος"μετάβασης".Οταν ο κύκλος της εδώ"μετάβασης"θα κλείσει,η τράπουλα δεν το δημιουργεί,απλά το αναγγέλλει.Για τους μη έχοντες την"γνώση"ο θάνατος είναι μόνο η απώλεια του αγαπημένου προσώπου.Για τους ενορατικούς είναι ενα"ημερολόγιο"με την"εδώ"και τη"εκεί"ζωή του εκλιπόντος ταξιδευτή.
Ετσι λοιπόν ενώ ήθελα να συνεχίσω με τους Ερωτευμένους,ένα "ουδέτερο"χαρτί,ο Θάνατος θα είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής.

Εβδομη σελίδα περί ερμηνείας ταρώ.

2 σχόλια:

απ' αλλού είπε...

Χρόνια σου πολλά και ...Καλοκαιρινά!

panagiota είπε...

Να'σαι καλά κι εσυ πάντα και χρόνια ευτυχισμένα να ζείς.
Καλοκαιρινές...στιγμες θα περάσω από μεθαύριο με μια κοινή μας αγαπημένη φίλη!!!