Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2007

Ταρώ...L ' Imperatrice

Ας αφήσουμε προς το παρόν τις ψυχές στην ατέρμονη αναζήτηση του άλλου μισού τους και ας δούμε τί αντιπροσωπεύει αυτή η πανέμορφη Αυτoκράτειρα στην τράπουλα Ταρώ.
Η φιγούρα αυτή δεν έχει συμβολικά και εσωτερικά νοήματα.Είναι το σύμβολο της μητρότητας,της γονιμότητας,της αέναης γέννησης των πλασμάτων αυτού του κόσμου.Είναι η θηλυκή δράση που θα διαιωνίζει πάντα το κάθε είδος ζωής.

Με τις τέσσερεις βασικές οικογένειες θα δείχνει πάντα οικογενειακούς, ερωτικούς, φιλικούς και επαγγελματικούς δεσμούς.
Ανάμεσα στα ραβδιά θα προσδιορίσει την έκβαση για το θέμα της ερωτησης όπου τα υπομονετικά μπαστούνια θα δώσουν και πάλι την μάχη για να φανερωθεί το τι μέλλει γενέσθαι.
Διπλα στον βασιλια θα φανερωσει την δομή της οικογένειας.Ο βασιλιας αυτος συνδεεται πολλες φορες με τα ζώδια της φωτιας,ειδικα με εκείνο του Λεοντα.Μαζι με την αυτοκρατειρα βαζουν γερά θεμελια στην ζωη τους.Αν οι φιγουρες πεσουν αναποδα ο τιμιος και καλόβολος βασιλιας θα εχει μια άχρηστη γυναίκα διπλα του που θα την ανεχεται εφόρου ζωής.
Δίπλα στην ανάποδη βασίλισσα των ραβδιών, θα δείξει γυναικίες αντιθέσεις, δολιοφθορές, ζηλοτυπίες και συζυγική απιστία.

Μέσα στις κούπες γίνεται η σύζυγος, η ερωμένη, η καλή φίλη, η μάνα.
Δίπλα σε έναν βασιλιά κούπα είναι το ιδανικό ταίρι, δεμένη μ' έναν τέλειο δεσμό μαζί του και δίπλα σε μια ανάποδη κούπα βασίλισσα, της προσδίδει τα χαρακτηριστικά της κακίας, αχρείας και ανέντιμης γυναίκας.

Προσπαθεί πάντα να μαλακώνει τους σκληρούς δεσμούς των ξιφών.
Δίπλα στο 10 σπαθί εξομαλύνει με την γυναικεία της φιλανθρωπία τον πόνο, την μοναξιά και την ανθρώπινη οδύνη.
Με το 8 σπαθί ανατρέπει το ανεπανόρθωτο της ολέθριας κατάστασης που διανύει ο/η ικέτης.
Με το 6 σπαθί προλέγει και γάμο ακόμα αλλά μετά από μεταβατικές περιόδους και αλλαγή του τρόπου ζωής και σκέψης του ικέτη.
Με το 3 σπαθί προσυπογράφει την απιστία μεταξύ των δύο φυλων και με τον άσσο: είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς!

Με τον βασιλιά των ξιφών δεν τα πάει καλά. Δείχνει την σκληρή πλευρά του και με τη βασίλισσα που δεν έχει οίκτο μέσα της, της δίνει την ανθρώπινη θλίψη, χωρισμό από αγαπημένα πρόσωπα, ακόμα και χηρεία, πένθος και θάνατο. Αν και οι δύο είναι ανάποδα είναι ένας απαίσιος συνδιασμός που δείχνει όλη την κακία και τη δολιότητα της γυναικείας φύσης που μόνο συμφορές θα επιφέρει.

Τέλος με τα πεντάκτινα η σχέση της είναι να διευθετεί το δούναι-λαβείν στα υλικά δρώμενα.
Με το 5 καρώ αρκετοί χαρτομάντεις λένε πως υποδηλώνει την αγάπη μεταξύ συζύγων και εραστών ( Ιψενικά τρίγωνα με άλλα λόγια!) και με τον άσσο ( που είναι το χαρτί του πλούτου και της ευημερίας) δείχνει την γενική και ειδική ευτυχία μέσα στην οικογένεια.
Με τον βασιλιά μαζί έχουν κοινούς στόχους ως προς την ευμάρεια.Με τη βασίλισσα τα νοήματα παραμένουν τα ίδια.

Η αυτοκράτειρα όταν ανοίξει στην έβδομη θέση του κέλτικου σταυρού, αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον ικέτη που ζητά χρησμό στα ερωτικά ή οικογενειακά του θέματα. Τον συμβουλεύει λοιπόν να έχει αρμονική διάθεση και σοβαρότητα αν θέλει να προστατέψει αυτά τα θέματα. Απαιτείται τιμιότητα και ειλικρίνεια για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν. Κρατήστε τις ιδιωτικές σας στιγμές μόνο για τον εαυτό σας και μην τις κάνετε δημόσιο θέαμα. Ετσι θα έχετε όλες τις αρμονικές εγγυήσεις για μια ευτυχισμένη οικογενειακή και ερωτική ζωή.
Στην δέκατη θέση ( τελική εκβαση) η εξέλιξη της κατάστασής σας θα πληρωθεί από συναισθηματική κάλυψη, επικείμενο γάμο, απόκτηση παιδιών. Θα υποστείτε μεγάλες αλλαγές στην προσωπικότητά σας και στον τρόπο που βλέπατε τα πράματα ως τώρα, αλλά η επιτυχία και τα όνειρά σας θα γίνουν πραγματικότητα.
Αν η αυτοκράτειρα πέσει ανάποδα δίπλα σε μία κάρτα που αντιπροσωπεύει εσάς, προσέξτε τις αμφιταλαντεύσεις και την αναποφασιστικότητά σας. Συγκεντρωθείτε στον σκοπό σας. Αποτελματώνεσθε και εμποδίζετε εσείς οι ίδιοι να προχωρήσει το θέμα που σας απασχολεί.
Η Αυτοκράτειρα:
Δίπλα στον Mat πρέπει να πορευθεί με ευθυκρισία και εξυπνάδα.Δεν πρέπει να τον αφησει να την παρασύρει στις αλλόκοτες ενεργειες του.Αν ειναι αναποδα πρέπει να δείξει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή και να συμβουλευτειτε,οπωσδήποτε με σύνεση τα τριγύρω χαρτιά
Δίπλα στην Junon παιρνει ακομα μεγαλύτερη σοφία και δύναμη δημιουργιας.Ειναι αριστος ο συνδιασμός τους.
Δίπλα στον Ερημίτη πρεπει ο/η ικετης να κάνει τους εσωτερικούς του διαλογισμούς και ειλικρινείς απολογισμούς για να έχει ο χρησμός το καλύτερο και πλέον αληθινό αποτέλεσμα.Ο ερημιτης μισεί το ψέμα και η αυτοκρατειρα πάντα θα φανερώσει διπλα του τον αν οι σκοποί του ικετη προερχονται απο ιδιοτέλεια και όχι απο αληθίνα συναισθηματα.
Αν η αυτοκρατειρα πέσει σε αναποδη θέση συμβολιζει την αμφιταλάντευση και την αναποφασιστικοτητα της γυναικειας φύσης.Ειναι η γυναίκα που αδρανεί που δεν έχει το σθένος να πάρει πρωτοβουλιες,ειναι η γυναίκα που πάντα θα ακολουθεί μεμψιμοιρα το πεπρωμένο αδύναμη να συντελέσει στην πρόοδο και την βελτίωση της ζωης,τόσο της δικής της οσο και των τριγυρω της.Πρέπει να πεσουν πολύ ευνοικα χαρτιά σε μια τετοια θεση για να πούμε πως αυτο το άτομο εχει ελπίδες αλλαγής στο μέλλον.
Τρια απο αυτα τα χαρτια ειναι:Ο κοσμος,το αστρο και ο ήλιος.....ή ακομα και οι ερωτευμενοι αν η ερωτηση του ικετη εχει ερωτικό χαρακτήρα.

Πέμπτη σελίδα περι Ταρώ.

Συνεχίζεται με τον Αυτοκράτορα...

2 σχόλια:

Marialena είπε...

madame debree, πείτε της αυτοκράτειρας να πάρει τα σπαθιά της να περιπατήσει, γιατί εκτός ότι είναι μεγαλοπρεπής και πάντοτε υπέροχη, τη βλέπω πως λόγω καύσωνα έχει αγκαλιάσει τον ανεμιστήρα, αντί για τον αυτοκράτορα!

Πολύ καλή ανάλυση φιλενάς. Εύγε!

panagiota είπε...

Χι-χι-χι.....
Η αυτοκρατειρα μια χαρά είναι,αναπάευται στο συρτάρι στο μαύρο της μεταξωτό σεντονι.Τώρα αν αγκαλιάζει κανέναν βασιλιά η ιππότη και οχι τον αυτοκράτορα,δεν ξερω!

Τον ανεμιστήρα εγω τον εχω αγκαλιά.Σιγά να μην της τον έδινα!!!!