Σάββατο, Ιουνίου 09, 2007

Ταρω....L'Ermite...

Ο ερημίτης είναι το ένατο χαρτί της ταρώ.
Ειναι η σύνεση,η φρόνηση της ανθρώπινης φύσης,ο αναζητητής της αλήθειας για το πως μπορουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και πλήρεις ωσάν ανθρώπινες οντότητες.

Γι αυτό συγκαταλέγω και αυτόν στους "οδηγούς"

-Μην ζητάς τίποτα,φωναζει,διπλα στις κούπες.
-Μην σπαταλάς τίποτα,διπλα στα πεντακτινα οταν εκφραζουν θεματα που εχουν να κάνουν με τα"υλικά".
-Μην πολεμάς για "το τίποτα"ή πολέμησε για "τα παντα"θα δείχνει αναμεσα στα ξίφη που ειναι χαρτιά με διφορούμενη πάντα σημασία.
-Μην προσπαθείς να δείξεις πως είσαι"κάτι"πριν καταλάβεις πρώτα το"τίποτα"της υπαρξης ..σου βροντοφωνάζει στα υπομονετικά και ταπεινά ραβδιά και οντως τον ακούει αυτη η φυλή που παντα συνδέεται με την μάχη για μια καλύτερη ζωη(εκτός απο υλικα θεματα)
-Δεν εισαι τίποτα κι ας εισαι Αρχοντας ή αρχόντισσα ή ιππότης,αν δεν αποδείξεις την αξία σου.Αυτη την ερμηνεία δινει δίπλα στις βασιλικές οικογένειες και τελος δίπλα στους ακόλουθους(που συμβολίζουν και τα δύο φύλα,ειναι ερμαφρόδιτο χαρτί)προσδιοριζει χαρακτήρες ατόμων.
Η καλούς ή κακούς.
Αυτοσχεδιάστε εδω! ο καλός υπηρετης που λεει ευχαριστώ για την εργασία που του παρέχουν και ειναι πιστός και ευγνώμων και ο κακός που διαβουλεύεται,μισεί και θελει να κλεψει ή και να σκοτώσει ακόμα τον ευεργέτη του(μεταφορικά βεβαια ολα αυτά)Εσείς θα κρινετε τον χαρακτήρα ενός Ακόλουθου που έπεσε σε επαφή με τον Ερημιτη.

Με τις καρτες τις Μ.Α ο ερημίτης παντα θα εντείνει τις ιδιοτητες τους.
Η καλύτερη του θέση είναι κοντα στην junon και μετα με το Αστέρι.

Αλλά πριν συνεχισω για τον Ερημίτη θα αναφερθώ σε καποιες βασικές θεσεις του Mat και της junon στην Κέλτικη μέθοδο ριξίματος,για τους οποίους αναφερθήκαμε στα προηγούμενα.

Ο Mat στην ένατη θέση όπου δειχνει τα εσώτερα συναισθήματα του ικέτη,π.χ.αγαπη,φοβο,μισος,κτλπ,δηλώνει πως ο ικετης πρέπει να διεισδύσει βαθύτερα μεσα στο"εγώ" και τα κινητρα του.Χρειαζεται να επανεξετάσει τι νοιώθει για το θέμα που ρωτάει στα ταρω.
Οι ανάγκες σου ικέτη ειναι να ξεφύγει και να περάσει αυτήν την περίοδο χωρις σκοτούρες και αγχος.Η ψυχικη του πιεση πληγωνει τους γύρω του και αποσυντονίζει τα ατομα που ερχεται σε αμεση επαφη με αποτελεσμα να γινεται φορτικός και δεν πείθει κανεναν για τα αισθήματα και τις επιδιώξεις του.Απομακρυνσου καλύτερα για λιγο ικέτη/α μεχρι να μπορεσεις να λειτουργήσεις ξανα σωστά.
Αν ο mat σε αυτην την θέση πεσει αναποδα σημαινει πως τα αισθηματα και οι επιδιώξεις σας ειναι απο συμφερον,μεροληψία και εγωισμο.Εχετε χασει πια τον ελεγχο για να παρετε τις σωστες αποφάσεις.Το παιγνίδι το εχετε χαμένο από χέρι.

Στην δέκατη θέση ο Mat(έκβαση χρησμού)φανερώνει πως η λυση στην ερώτηση που θέσατε θα δοθεί κάτω απο περίεργες συνθήκες και δεν θα είναι μόνιμη.
Αν είστε παρορμητικός και αυθόρμητος χαρακτηρας και σας γοητεύουν"ασυνήθιστα ατομα"τότε παντα θα επέρχεται μια περίεργη,απομακρυνση,ιδιορυθμία,διακοπη στις οποιεσδήποτε,εκάστοτε σχεσεις σας(επαγγελματικες,οικογενειακες,κτλπ)
Αγαπάτε πολυ την ελευθερια σας?Θα φεύγετε απο ολους και όλα χωρις να ξερετε ουτε εσείς το γιατί.Η ισως να διωχνετε τους αλλους με την ακαταστάλαχτη και αλλοπροσαλλη συμπεριφορά σας.
Θα πρεπει να διδαχτειτε απο τον Mat οτι κανενας δεν ανηκει σε κανεναν εκτος κι αν ο ίδιος το θελήσει.Γι αυτο πριν τραπείτε στις φυγές σας ψαξτε τις αληθινες παρορμήσεις σας και αν το επιτυχετε ολα θα γινουν λαμπρά.

Παμε στην junon για να την βρουμε σε ολες τις θέσεις του ριξίματος σοφη και συμβουλευτική.Εκτός αν πεσει αναποδα,αυτο ειπαμε τι σημαινει.
Π.χ.θα αναφερθώ στην όγδοη θεση που σχετιζεται με τις επιρροες των ανθρώπων που μας περιβάλλουν.Σε μια ορθια θεση επιτακτικά σας λεει να αφησετε κατα μερος τον εγωισμο και την αντιδραση και να αξιολογησετε τις συμβουλές και τα σχολια των γυρω σας.Θα αποδειχτουν σοφα και ωφελιμα γι'αυτό που ζητάτε χρησμό.Ακουστε λοιπον τις σοφες συμβουλές!

Κι ας παρουμε στο κατόπι τωρα την μοναχικη πορεία του Ερημίτη.
Ειναι ο φύλακας της γνωσης που δεν θα χαθεί απο τον ανθρωπο που θελει να ειναι οπαδός της.Που μεσα απο αυτήν αναζητά την αληθεια για να επιτευχθούν οι επιδιώξεις του.
Ειναι ο φυλακας του χρονου και των μυστικων του αόρατου και ορατού κοσμου.

Δεν θα αναφερθώ στους μυστικιστικούς και μεταφυσικούς συμβολισμους που συνοδεύουν αυτην την φιγουρα που ψαχνει"τον δρομο"μ'ενα φανάρι σαν τον Διογένη.
Στο ριξιμο της τράπουλας είτε πεσει σε θεση που αντιπροσωπευει τον ικετη,ειτε σε θεση της ερωτησης του χρησμου παντα θα ωθεί τον ικετη να εχει συνεση,να ειναι αποφασιστικος,να επαγρυπνει και να προφυλασσει τα κεκτημένα του, να προσεχει τις παγιδες απο τους όποιους τυχον εχθρους του,να ξεχωριζει τους ανθρωπους που πραγματικα ειναι κοντα του και να εχει αυταπάρνηση και αλληλεγγυη για αυτους.
Σε συνδιασμο με χαρτια που δειχνουν άλυτες καταστάσεις(ειναι καποια απο αυτα μεσα στην φυλη των σπαθιών και καποια μεσα στην Μ.Α.αργοτερα θα τα αναφέρουμε)συμβουλευει την υποχωρηση,την εγκαταλειψη σχεδίων και δειχνει τον δρομο,σε σχεση με άλλα χαρτια στην πορεία της καινουριας αναζήτησης.
Να δινεται παντα βαση στον Ερημιτη οταν θα πέσει στο ριξιμο των χαρτιων.
Ειναι ο σοφός που αναζητά την σοφία.Ίσως αυτος σας δειξει όλη την εκβαση της ερώτησης σας.
Ακουστε τις συμβουλές των ανθρωπων που ζουνε μαζι σας.Αυτούς αντιπροσωπευει ως επί το πλείστον.

Αν το χαρτί πέσει αναποδα προσεξτε!!!
Σας διακρινει απερισκεψια,ανωριμότητα,βιασυνη στον τροπο του επιλέγειν,λάθος επιλογή ατόμων,εγωισμος,και χαμηλη νοημοσυνη στο να παρετε τις σωστές αποφασεις.
Αν δεν κατορθωσετε να περπατησετε μαζι με τον Ερημιτη στο δρομο της αναζητησης της σοφίας,οταν θα σας πεσει αυτο το χαρτι επανω στον δείκτη, η ζωη σας θα ειναι γεμάτη απο λαθη και ανοητες πραξεις που μετα θα προσπαθειτε να επιφερετε μια αλλαγή που θα ειναι αμφιβολη η εκβαση της.

Ερωτική εξηγηση για το αναποδο χαρτί:Ο ερημιτης ψαχνει μαζι με την σοφία και την χαρά της ζωής.Να είστε συνετοί,αλλά μεσα απο αυτό που εσείς ανακαλυψατε αν ειναι καλό ή κακο.
Μην αφηνετε ανθρωπους να επεμβαινουν στην ζωη σας με το προσχημα της καλης(δηθεν)εικονας που πρεπει να βγαζετε προς τους έξω.Ο ερημιτης πάρα πολλές φορες εμφανιζει στο ριξιμο τις κακές ιδιοτητες προσωπων που μπαινουν τροχοπέδη σε δικα τους ατομα απο μια μιζερη,καταθλιπτικη εγωιστική αγαπη,ή προσπαθωντας να αποδειξουν πως εχουν μια"ταυτοτητα" μεσα στο κοινωνικο συνολο.
Με το 8 κουπα χασατε...
με το 6 θα μεινετε στις αναμνησεις και με 5 κουπα στην απολυτη μοναξιά που προερχετε απο δικους σας ανθρωπους.
Με τον Ασσο κουπα προσεξτε τον/την αγαπημενο σας.Τα σχεδια ειναι κρυφά,πονηρα και παραλογα.

Αυτα ειπε ο Ερημίτης....

Συνεχίζεται με L'imperatrice.

Τέταρτη σελίδα περί ερμηνείας Ταρώ.

7 σχόλια:

Marialena είπε...

Πληρέστατη η ενημέρωσή σας οφείλω να ομολογήσω διάσημη στα πέρατα της οικουμένης madame Debree! Ελπίζω πως η έκφραση της επιθυμίας μου μετά από αυτά που διάβασα, να γίνω μια Ορθή Ερημήτρια να μην αντιστρατεύεται τους νόμους και κανόνες της "ευλογημένης".

Σας ασπάζομαι, η Μονάχους Μαινάς!

Debby είπε...

Παρακολουθώ και κρατάω σημειώσεις έχε υπόψη! :-)

panagiota είπε...

@Mαρλεν μου, Ετσι οπως παω θα βαλω καμια ρομπα με αστροφέγγαρα και τυρμπάν με ρουμπίνι(μαιμού)εν μέσω μετώπης και θα γινω Λουλα η Αιγυπτια(χι-χι-χι)
Λες να διαπρεψω στο επάγγελμα?
Εσυ μην βιαζεσαι ακομα να γινεις Ερημητρια.Γινε πρωτα η Αυτοκρατειρα και να ενωθεις με το Αστερι και τους Ερωτευμενους....
Ασε να γινει πρωτα αυτό και μετά εχει ο Θεος!!!!
Σε ασπαζομαι μοναχους L'etoile!!!
(εκτος αναλυσης στο αφιερωνω:ειναι το χαρτι της ελπιδας και της εμπνευσης !!!)

@Ντεπυ μου,έχει ακομα καμια εικοσαρια σελιδες η Μ.Α και βαλε, ορεξη να εχεις και να κρατας σημειωσεις γιατι μετα τα Ταρώ θα περπατησουμε σε αλλα μονοπατια...
Πολυ λιγα θα γραψω για την μικρη αρκάνα γιατι αυτες οι κάρτες ειναι θεμα ενορασης για το πως θα τις εξηγησει η καθε ιερεια.
Αλλά,μιας και μου τον αναψατε τον διακοπτη που αφησα κλειστο για πολλα χρονια θα σας κανω ενα μικρο περιπατο και στον πνευματισμο και στην ....μαγεια!!!
Κι ο θεός βοηθος.....

Marialena είπε...

Κύριε Ελέησον... να δω που θα μας βγάζει αυτή η βόλτα στα αλλούτερα μονοπάτια! Ελπίζω όχι στο "πυρ το εξώτερον" από τώρα, εσύ τι λες madame De Bree, θα τη γλυτώσουμε?

nyctolouloudo είπε...

ναι ε; 20 σελίδες ακόμα για ταρω;
και εγώ που θα βρω λόγια για τα σχόλια την στιγμή που ούτε λέξη δεν καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις....

viva la revolution!!!!!!!!!

nyctolouloudo είπε...

ααα! και ο counter που έχεις δείχνει ό,τι γράφω από Halensee. δεν είναι σωστό, από το Friedenau γράφω!

panagiota είπε...

@Mάρλεν μου,αμα ηξερα να κάνω μάγεια,πρώτα σ'εμένα θα έκανα μπας και αλλάξω μυαλά!!!!!
Οχι βρε"στο πυρ το εξώτερο"...
Να μην πουμε και το κατι τις για προφυλαξεις απο τις κακές ενεργειες και καποια άλλα πραγματα που χωρίς να είναι μαγικά εκπέμπουν μία μαγική αύρα?Για καλό πάντα.....

@Λουλουδάκι άμα σου χαρίσουν μια τέτοια τράπουλα και αρχίσεις να την ρίχνεις,Εξπέρ θα γινεις μετά!!!!

Οσο για τον counter,πολλές φορές γραφει διαφορετικά σε ολους μας.
Μου εξήγησε η Μαρία γιατί γίνεται αλλά μη με ρωτας,είναι βαριά γραμματα για μένα αυτα.Τίποτα δεν καταλαβα απο όσα μου είπε....
Μαλλον,αλλά χωρις να ειμαι σιγουρη εχει να κανει με το τηλεφωνικο δυκτιο...

Σας φιλω φιλες μου.
Καλό απογεμα να έχετε!!!!