Τρίτη, Μαΐου 22, 2007

Ταρω....Le Mat...

Για αρχάριους το αναγνωσμα...

Για τους γνωριζοντες ειμαι ολο αυτιά και ματια να μου μαθουν ο,τι δεν ξερω ακομα....

Μετα τον δεκαλογο των κανόνων,των μυστικων και της μαγείας των Ταρω που εγραψα αντί σχολίου προς την Ντέμπυ,ειδα εναν μεγαλο αριθμο επισκεπτών σε αυτο το ποστ,να ψαχνουν το μυστικο της προβλεψης μεσα απο τα Ταρω.Αυτο μαλλον σημαινει-κατ'εμε-πως ολοι μας ψαχνουμε λιγο-πολυ το μεταφυσικο και το"προβλέπειν" .
Ετσι πηρα την αποφαση να μοιραστω μαζι σας ολα,οσα ξερω γι'αυτες τις καρτες που ξεκινησα να τις"παιζω"απο τα 19 μου χρονια,μαζι με πολλες αλλες μεταφυσικες αναζητησεις και δραστηριοτητες που με"ταξιδευαν τοτε και με ταξιδευουν ακομα"!

Δεν ειμαι επαγγελματιας,το δηλωνω αυτο.Ταξιδιωτης και συλλεκτης ημουν παντα μεσα στα"ανεξηγητα" και ετσι παραμενω ακομα στον υπερφυσικο και αγνωστο πνευματικο κοσμο που μας περιβαλλει.....

Ας ταξιδεψουμε μαζι με την Ταρω...

Σας εγραψα τους κανονες του πώς πρεπει να αρχισετε την γήινη επαφη σας με την πνευματικη τραπουλα.
Μετα απο ολες τις ιεροτελεστιες,ξεχωριστε την μικρη απο την μεγαλη Αρκάνα.Αφηστε την μικρη τυλιγμενη σε σκοτεινο μερος και παρτε τα 22 φυλλα της Μ.Α.και απλωστε τα σε 4 σειρες απο 5 φυλλα.Κρατηστε τα 2 κλειστα...
Προσπαθειστε να επικεντρωθειτε σε αυτο που ζητατε ωσάν χρησμό.Ανατρέξτε στο βιβλιο και τις εικονες του.....
Ειμαι σιγουρη πως δεν θα βγαλετε ακρη,αν δεν ειστε γεννημενοι με την"ενοραση"!!!!
Ολα για σας θα ειναι εγχρωμα εικονιδια μονο....
Ανοιξτε τοτε τα δυο κλειστα φυλλα και βαλτε τα πανω και κατω απο τον"τρελλο".
Δουλεψτε με το ενστικτο και την γνωση που δινει ο"τρελλος".

O Le Mat ειναι το χαρτι χωρις αριθμο.Συμβολιζει τις ανοησιες και τα ελλατωματα αυτης της ζωης
Δεν θα αναφερθω στην ιστορια και την ταξινομηση των χαρτιών.Αυτα θα τα αφησω για τον επιλογο.

Παμε λοιπον μαζι,να περπατησουμε στα μονοπατια της Μαγειας!!!!

Ο τρελλος(γελωτοποιος κατά τον Ετέιλλα που τον θελει αυτοκαταστρεφόμενο)για μενα ειναι ενα"καθαρα"συμβουλευτικο χαρτι.Το κατέταξα στους"οδηγους" της Ταρω και σεβομαι τις Ανοησιες και τα Ελλατώματα που σερνει πισω του.
Ειναι ετοιμος να διαβεί το χειλος του γκρεμού.
Οταν σας πεσει αυτο το χαρτι θα πρεπει να παρετε μια αποφαση.
-Θα διαβειτε την αβυσσο μιας αμφιλεγομενης ζωής ή θα αλλαξετε πορεια?
Το προσωπο του ειναι χαμογελαστό αλλά ανεκφραστο.
-Μην εχετε εμπιστοσυνη σε ο,τι βλεπετε.Ψαξτε τα θεμελια του θέματος ή του προσωπου για το οποιο θελετε τον χρησμο.
Το μπαστουνι που κραταει δειχνει πως διακατεχεται απο σκεψη και γνωση σε αντιθεση με τα παρδαλα του ρουχα που δηλωνουν την υπερβολη και την υπερφιαλη ατομικοτητα.
-Αν ο Ματ πεσει διπλα σε καποια φιγουρα της Μ.Αρκανα συνδυαστε τα στοιχεία της καρτας μαζι του.Ο Ματ ποτε δεν λεει ψεμματα...
Ο τρελλος ανηκει στους κοσμους της διασκεδασης και της γοητειας.
-Προσοχη λοιπον στους ανθρωπους που σας περιτριγυριζουν,η ακομα και στον εαυτό σας.Χανεται το αληθινο νοημα της ζωης και παύουν να υπαρχουν αληθινοι σκοποι και αισθηματα.Η τρελλα της υλικης παρορμησης κυριευει αυτον που ζηταει τον χρησμο.

Ο Ματ ειναι η παρορμηση μας,η λαθος ή η σωστη επιλογη,η φρενιτιδα για πραγματα που δεν κατανοουμε,η τρελλα τού να γευτουμε το κατι διαφορετικο κι ας ειναι και εις βαρος μας.Η κυριαρχια του"εγω" μας απεναντι στους άλλους.Η γνωση της ζωης που δεν θελει η ανθρωπινη φυση να κατανοησει...
-Οταν ο Ματ πεσει σε μια θεση πανω-κατω-αριστερα-δεξια του δεικτη που βαλαμε για τον χρησμο του μεταφερει ολα τα αλλοπροσαλλα χαρακτηριστικα του,εως να ανοιξουν τα υπολοιπα χαρτια και να δωσουν τον οριστικο χρησμο.

Σε συνδυασμο με τις Κουπες(ειναι τα χαρτια του ερωτα και γενικα των αγνών συναισθηματων)ο Ματ προειδοποιει ή καταστρεφει μεσα απο τις υπερβολες και το ανιερο παθος.Οταν η αγαπη ειναι απο"ψυχη"τα κουδουνακια στο ρουχο του Ματ,για τους ενορατικους παιρνουν υποσταση,και υφή... ισως να ακουσετε καποιον ανεπαισθητο ηχο στ άυτια σας....

Με τα πεντακτινα,που αντιπροσωπευουν την ευμάρεια,τον αγωνα για μια καλυτερη ζωη μεσα απο επιδιωξεις σκοπους και στοχους για τα υλικα αποκτηματα δινει περιεργες συμβουλες..Ειναι ετοιμος να μπει σε μια ακομα περιπετεια αλλα θελει μεγαλη συνεση απο τον ικετη για να μην παρασυρθει με την αφελεια και τη απειρία του στους γκρεμους που περπαταει ο Ματ.

Με τα ραβδια που φερνουν την προοδο,την μετριοπαθεια των συναισθηματων,συμβολιζουν την ταπεινοτητα και την εξελιξη της ανθρωπινης υπαρξης,την ελπιδα και την μετριοφροσυνη ο Ματ παντα θα δωσει τον αληθινο χρησμο διπλα σε ενα ραβδι που θα νικησει την επιπολαιοτητα του και θα κανει την σωστη επιλογη.

Τελος με τα ξιφη που συμβολιζουν ναι μεν το θαρρος την δυναμη,αλλά συγχρωνως και την αρνητικη πλευρα της προοδου,την επιθετικοτητα και την σκοτεινη πλευρα της εξουσιας,την εκδικηση,το κρυφο δαιμονικο κομματι του εαυτου μας,ο τρελλος θα φανει δυνατοτερος απο αυτα για να παρει τις σωστες αποφασεις οταν θα μπορεσει ο ικετης να μαθει απο αυτο το χαρτι πως να χρησιμοποιησει την γνωση και την δυναμη του,για την σωστη επιλογη του σκοπου για τον οποιον ζηταει τον χρησμο απο την Ταρω.

Οταν το χαρτι πεσει αναποδα στο ριξιμο,ειναι"ο λαθος δρομος"που επιλεξατε....
Στο χερι σας ειναι να βγειτε απο την απάθεια και την αδιαφορια σας για την "δικη σας Ζωη"και να αλλαξετε ατραπό στο πρωτο σταυροδρομι που θα συναντησετε μπροστα σας....

Συνεχιζεται με την Αρχιερεια-junon....

Δευτερη σελιδα περι ερμηνειας Ταρώ

4 σχόλια:

Debby είπε...

Πω! Πω! θα με κάνεις να ψάξω να βρω την δική μου κατεπειγόντως!

Marialena είπε...

Βλέπω πως η Madame Debree μπαίνει σε βάθος στην ερμηνεία των ταρώ, οδηγούμενη από την εμπερία και τη διαίσθησή της!

Όταν επιτέλους τα χθόνια πνεύματα ξαναγυρίσουν στον κόσμο τον δικό τους μετά του Αγίου Πνεύματος κλπ, ελπίζω να μπορέσουμε να ανασάνουμε λιγάκι με τις τόσες δυνάμεις που παίζουν κρυφτούλι με τις ενέργειές μας. Ξου, βρε ξου να ηρεμήσουμε...!

nyctolouloudo είπε...

τον παπά τον παίζουν με τα χαρτιά αυτά;
για μπιρίμπα δεν μιλάω....

panagiota είπε...

@Ντεπυ μου,αν εσυ αγορασες την τραπουλα δωσε την σε καποιο αγαπημενο σου προσωπο να την κρατησει ενα μηνα σπιτι του(κλειστη βεβαια)μετα δωστου ενα κερμα και παρτην.Κανε τις σχετικες ιεροτελεστιες και να εισαι σιγουρη πως η Ταρώ θα τραγουδησει!!!!

@Μαρλεν μου,η Λουλα η Αιγυπτια εξευρωπαιστηκε και εγινε Μαντάμ De Bree!
Απο τα μεσανυχτα μετα την Δευτερα τα χθονια πνευματα θα αποσυρθουν και θα εξισορροπησουν τα"εδω"με τα"εκει"....
Αντε να ησυχασω κι εγω...

@Λουλουδακι,και τον παπα τον παιζουν αμα λαχει.Ενας Βασιλιας αρκει! εγω προτιμω τον Κουπα παντα...
Για μπιριμπα...χλωμο το βλεπω!!!!